32,7 millioner. Så mange bor der i Uganda. I Danmark er vi 5,5 millioner. Den gennemsnitlige levealder er 53 år og kvinderne bliver ældst.En ugandeser har  i snit 1190 US$ til sin rådighed om året. En dansker har 32 gange så meget, nemlig 38770 US$.
kilde: google public data explorer

Uganda - kort fortalt

Uganda ligger lige på ækvator. Det betyder, at dagenes længder ikke skifter og at vejret er ret stabilt året ud. Mod nord er der savanne, solrigt, tørt og varmt. Mod syd og især sydvest, er er bjerge, grønt og frodigt. Her når temperaturen sjældent over 25 grader og der er ofte diset og koldt om natten.
 
Uganda er med sine 236.580 kvadrat kilometer lidt mere end fem gange så stort som Danmark. Landet er delt op i fire regioner - nord, syd, øst og vest - og hver region er igen inddelt i distrikter. Der er 80 distrikter i Uganda.
 
Hovedstaden hedder Kampala og ligger i syd ud til Lake Victoria, Afrikas største sø. Det er også herfra Nilen udspringer. 
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed | Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup - Danmark | Tlf.: +45 35 24 07 50 | landsforeningen@sind.dk