Patricia Athieno, MHU ChairpersonSom ung blev jeg ’indlagt’ i tre måneder hos en heksedoktor. Min familie mente, at jeg var besat af dæmoner, så jeg var bundet og blev slået med kæppe for at banke dæmonerne ud. I dag er jeg leder af en folkeskole og landsformand for MHU. Jeg kæmper for et samfund, hvor der er plads til folk som mig.
Læs hele Patricia Athienos historie

MHU en brugerorganisation

 
Mental Health Uganda, MHU, er SINDs søsterorganisation og samarbejdspartner i Uganda. Mental Health Uganda har lokale medlemsorganisationer i 19 af Ugandas 80 distrikter. MHU har cirka 3500 medlemmer, langt de fleste med brugerbaggrund.
 
Det daglige arbejde
MHUs daglige arbejde varetages af sekretariatet i Kampala, Ugandas hovedstad. Når SINDs styregruppe er på monitoreringsbesøg i Uganda, er det sekretariatet der viser os rundt. Det er også sekretariatet vi udarbejder projektansøgninger sammen med, det er dem der styrere budgettet og som skriver de årlige afrapporteringer. Læs mere om dem i billedteksterne her på siden.
 
Det politiske arbejde
MHU er en interesseorganisation. Alle - brugere, pårørende og sundhedspersonale  - arbejder sammen. MHU har dog besluttet at det kun er mennesker med brugerbaggrund som kan vælges til bestyrelsen. Det er bestyrelsen der, med afsæt i den årlige generalforsamling har den politiske ledelse. Formand for MHU er Patricia Athieno . Patricia fortæller både sin personlige historie og reflekterer over udfordringerne her på siden. 
 
Læs mere om organisationen Mental Health Ugandas hjemmeside.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed | Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup - Danmark | Tlf.: +45 35 24 07 50 | landsforeningen@sind.dk