MHU / Mere viden

Udfordring 2 - Mere viden og afstigmatisering

 
Rigtig mange problemer med at leve med psykisk sygdom kommer af uvidenhed. Folk ved ikke at de eller deres pårørende ikke er besat af dæmoner, og den uvidenhed gør tit tingene værre for brugerne, fx når de bliver bundet eller fejlbehandlet hos heksedoktorer. 
 
Der er brug for at alle - fra børn til hospitalsansatte - får mere viden om psykisk sygdom og om hvordan man lever med den. Det kan man gøre på mange måder. Noget af det MHU har prøvet er radioudsendelser, som man i Uganda kan købe tid til og det er et teater og musikprojekt, hvor mennesker med psykisk sygdom opfører stykker i skoler og landsbyer og taler med folk bagefter.
 
Men det er også ved at påvirke strukturerne i samfundet. Det gør MHU ved fx at være med til at sikre, at psykiatri bliver obligatorisk på sygeplejerske studiet eller ved at lave kontrakter - fx i projektet med gederne - hvor naboerne skulle skrive under på, at de ikke ville inddrage (stjæle) gederne, hvis en bruger bliver indlagt.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed | Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup - Danmark | Tlf.: +45 35 24 07 50 | landsforeningen@sind.dk