Livet med en sindslidelse i ord og billeder

 
På vores besøg i Uganda er vi som regel så heldige, at folk inviterer os hjem på besøg. Når de ved, at vi kommer, går de os i møde og alle i de små landsbyer, vi går forbi, kommer folk ud og kigger, smiler og vinker.
 
Det er Afrika, som man forventer det; fattigt men med store smil og stor imødekommenhed. Tilgengæld vidner mange af de historier, som brugere og pårørende i Uganda fortæller, ikke altid om en ligeså stor imødekommenhed overfor mennesker med psyksisk sygdom.
 
"Det er svært at være imødekommende overfor noget, som man dybest set ikke forstår. Folk er bange for det, de ikke kender. Derfor er vores vigtigste opgaver at oplyse folk om psykiske sygdomme. Det kan afstigmatisere os, hvis folk ved mere," siger Patricia Athieneo, formand for MHU.
 
Her på siderne kan du ved at trykke på navnene til venstre, møde en række af de brugere og pårørende vi har besøgt. God fornøjelse.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed | Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup - Danmark | Tlf.: +45 35 24 07 50 | landsforeningen@sind.dk