MHU / Fattigdomsbekæmpelse

Udfordring 1 - Fattigdomsbekæmpelse

Det vigtigste opgave for MHU som organisation er at bekæmpe fattigdom. Projekter der fokuserer på at skabe indtægter giver samtidig folk håb og troen på, at de selv kan gøre en forskel.
 
Det er vigtigt, at lave projekter der bliver til varige indtægtsgivende aktiviteter og at udvikle dem, så folk selv er med til at definere deres gode liv, og kan bruge deres egne ressourcer og ideer.
 
En væsentlig del af arbejdet med fattigdomsbekæmpelse handler også om, at opkvalificere brugerne. De har oftest de korteste uddannelser og dårligst adgang til nationale uddannelsesprogrammer. Det er fx ikke nok at få en ged, det er væsentligt at være på forkant med, hvordan man bedst muligt fodrer og passer for at få det bedste udbytte. Det er heller ikke nok fx at få adgang til computere et sted i byen, hvis folk ingen it-færdigheder har.
 
Uddannelse og dygtiggørelse skal altså bygges ind i projekterne og folk skal kunne klare sig selv og tjene penge. Indtægt og værdighed.
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed | Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup - Danmark | Tlf.: +45 35 24 07 50 | landsforeningen@sind.dk